Nyheter om Costa Blanca Property Market Nyheter om Costa Blanca Property Market

Nyheter om Costa Blanca Property Market

Ti forslag for å unngå en annen spanske eiendomsboblen

5 Nov 2015
Ti forslag for å unngå en annen spanske eiendomsboblen

Med et stortingsvalg truende, har Hovedrådet Eiendomsmeglerforbund av Spania (COAPI) publisert en liste over ti tiltak de hevder vil unngå en annen ødeleggende boble blåse i det spanske eiendomsmarkedet.

Som en profesjonell forening, COAPI har en interesse i lovgivning som favoriserer deres interesser, og noen av deres forslag ser en smidgen selv servering. Ikke overraskende, de kaller for medlemskap i et profesjonelt organ som COAPI å være obligatorisk for alle som arbeider i eiendomssalg.

Sine forslag for å unngå en annen boble i Spania er som følger:

1. Større åpenhet for forbrukerne. De kaller for forskrifter for å sikre korrekte eiendoms opplysninger og nøyaktige beskrivelser for å bidra til å informere hus-jegere.

2. Finansiell åpenhet. Boliglånsmarkedet skal være mer oversiktlig og bedre regulert for å unngå uvøren utlån som nørte den siste boblen.

3. Boliglån verdivurderinger. De kaller for avgrensnings selskaper skal gjøres uavhengig av långivere som sikrer mer nøyaktig verdivurdering for boliglån formål.

4. Registeret eiendom fagfolk. Bedrifter og enkeltpersoner som opererer i eiendomssektoren bør oppfylle visse krav som har ansvarsforsikret og profesjonell opplæring, med obligatorisk registrering i et profesjonelt register.

5. partiprogrammer på bolig. De kaller på alle politiske partier avklare sine boligpolitikk i oppkjøringen til valget.

6. Spesial beskyttelse. Boligmarkedet bør bli erklært et marked av offentlig interesse, underlagt spesiell beskyttelse og årvåkenhet.

7. Asymmetrisk informasjon. Regulering bør innføres for å redusere asymmetri av informasjon som skader forbrukerne.

8. Fiscal sammenheng. Progressive skatter bør støtte den sosiale funksjon av boliger.

9. Profesjonelle organer. Yrkesorganisasjoner bør reguleres for å beskytte forbrukerne, inkludert etiske retningslinjer og et system av straff.

10. Offisiell sertifisering. Profesjonell akkreditering bør kreves av alle som opererer i sektoren for å sikre minste faglige standarder.


Share

WhatsApp