Nyheter om Costa Blanca Property Market Nyheter om Costa Blanca Property Market

Nyheter om Costa Blanca Property Market

Boliglån Nyheter: Eurosonen boliglån base priser under den offisielle kostnaden for penger

5 Feb 2016
Boliglån Nyheter: Eurosonen boliglån base priser under den offisielle kostnaden for penger

Eurosonen boliglån styringsrentene flyttet under den offisielle kostnaden for penger i januar for første gang i historien.

12-måneders Euribor - kursen som brukes til å beregne de fleste boliglån repayments i Spania - kom inn på 0,042% i januar, den laveste satsen på posten, og ned 86% sammenlignet med fjoråret. På månedsbasis Euribor var ned 29% sammenlignet med desember 2015.

Den siste nedgangen tar Euribor under den offisielle kostnaden for penger i eurosonen for første gang i historien. Eurosonens base rate (offisiell kostnaden for penger) har vært 0,05% siden september 2014 så Euribor er nå åtte basispunkter under det. Dette betyr boliglån långivere kan få finansiering i interbankmarkedet under den offisielle utlånsrenten.

Alle som er gode nyheter for boligkjøpere i markedet i dag i Spania, i hvert fall de som er kvalifisert for boligfinansiering i Spania. Det har aldri vært en billigere tid til å finansiere et boligkjøp i Spania, med boligprisene ved eller nær bunnen av syklusen. Risikoen ligger i å låne for mye i dag på en forutsetning om at renten vil alltid forbli lav, noe de sannsynligvis ikke vil.

Det er også gode nyheter for eksisterende låntakere med en årlig tilbakestille boliglån (og ingen gulv klausuler), som vil se sine boliglån betalinger falle med rundt € 13 per måned for en typisk € 120,000 lån med 20 års løpetid.

Euribor har vært under 1% siden juni 2012, men Euro rentene var ikke alltid så lav. Tilbake i juli 2008 de nådde 5,393%, og i tiårene før Spania ble medlem av Euro, renter over 10% var vanlig.

Nye data fra Bank of Spain viser at verdien av alle utestående boliglån i Spania falt til det laveste nivået på ti år i fjor, som spanjolene har betalt ned sin gjeld eller boliglån snudd surne.

Ved utgangen av fjoråret, verdien av Spanias utestående boliglån boken var € 560 900 000 000, en nedgang på € 22000000000 sammenlignet med utgangen av 2014, og det laveste nivået siden oktober 2006. Verdien av Spanias utestående boliglån toppet ut i 2010 på € 680 000 000 000, noe som betyr en topp-til-stede nedgang på 18%.

Alt dette betyr at selv om mengden av nye boliglån er økende, er eksisterende boliglån blir pensjonert i et raskere tempo, slik at det generelle spanske boliglån bok er synkende, med en innvirkning på balanse boliglån långivere i Spania.

Bildegalleri


Share

WhatsApp